Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka marchewkowo-migdałowa Iwony

Składniki:

  • 2 duże marchewki
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 duża twarda gruszka
  • 1 łyżka z soku z cytryny
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • Sos:2 łyżki serka homogenizowanego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka mleka
  • kminek, biały  pieprz, sól do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Przygotować  sos, wymieszać majonez, serek homogenizowany i mleko ,przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, dokładnie wymieszać, schłodzić. Marchewki umyć, obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Gruszkę umyć, obrać pokroić w cienkie paseczki, wymieszać z marchewką. Surówkę  polać  majonezem, posypać płatkami migdałów, udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *