Składniki:
- 1 litr rosołu/może być z poprzedniego dnia/
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 duża marchewka
- 3-4 średnie ziemniaki
- 1 duża cebula
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- Vegeta do smaku
- olej
Składniki: 2 szklanki obranej, pokrojonej w kostkę kalarepy 1 obrana, pokrojona w kostkę marchewka 1 łodyga selera naciowego, obrana, pokrojona w plasterki ¼ oczyszczonej, pokrojonej papryki 1 mały pomidor pokrojony w kostkę 2 łyżki oliwy 4 szklanki wody 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka posiekana natka pietruszki i koperek Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę…
Składniki: 1 brokuł 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Brokuł umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć twarde części łodyg, razem z…
Składniki: 2 duże marchewki 2 łyżki płatków migdałowych 1 duża twarda gruszka 1 łyżka z soku z cytryny kilka gałązek świeżej mięty Sos:2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka mleka kminek, biały pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Przygotować sos, wymieszać majonez, serek homogenizowany i mleko ,przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem,…