Składniki:
- 2 marchewki
- 4 ziemniaki
- kawałek pietruszki
- plasterek selera
- kilka różyczek kalafiora
- ½ szkl zielonego groszku
- 15 strąków fasolki szparagowej
- 2 łyżki siekanego koperku
- 20 ml śmietanki 36%
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki:
Składniki: 10 dag fasoli marchewka pietruszka plaster selera 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka ketchupu 1 szkl wywaru z fasoli sól pieprz cukier Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia dodać do fasoli jarzyny i gotować do miękkości. Wówczas całość przetrzeć przez sito. Dodać ketchup i wymieszać. Doprawić do smaku…
Składniki: 1 szkl bulionu warzywnego 1 plaster selera 1 pietruszka 1 cebula 1 ziemniak 1 marchew 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka soku cytrynowego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Seler, pietruszkę, cebulę, ziemniaka i marchew dokładnie oczyścić i drobno pokroić. Przełożyć warzywa do rondelka po czym zalać je bulionem. Trzymać na małym ogniu…
Składniki: 2 kg łopatki wołowej 2 łyżki mąki łyżeczka soli 2 łyżki oleju roślinnego torebka zupy cebulowej w proszku łyżeczka bazylii ¾ szkl wody puszka pomidorów patison cukinia Sposób wykonania: Mięso oprószyć mąka oraz solą po czym smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Wówczas zlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę w proszku rozpuszczoną w ¾…