Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń w jarzynach

Składniki:

  • 2 kg łopatki wołowej
  • 2 łyżki mąki
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • torebka zupy cebulowej w proszku
  • łyżeczka bazylii
  • ¾ szkl wody
  • puszka pomidorów
  • patison
  • cukinia

Sposób wykonania:
Mięso oprószyć mąka oraz solą po czym smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Wówczas zlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę w proszku rozpuszczoną w ¾ szklanki wody, wymieszaną z posiekaną bazylią.
Dokładnie wymieszać i wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około godzinę.
Po tym czasie dodać pomidory, pokrojone na kawałki patisony i cukinię.
Ponownie wstawić do piekarnika na kolejną godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *