- Dzyndzałki warmińskie
- Zalewajka z kurek
- Mus karmelowy z owocami
- Szparagi po japońsku
- Dorada w sosie kokosowym
- Galantyna z karpia po polsku*
- Gęś pieczona.
- Indyk faszerowany truflami
- Nalesniki wg. Marii Iwaszkiewicz
- Konfitura z cytryn
- Krokiety nalesnikowe ze szpinakiem
- Karczek faszerowany czosnkiem
- Kiełbasa w wekach
- Sałatka makaronowa z Cheddarem
- Poziomkowe ptasie mleczko
- Potrawka z parówek
- Placuszki z jabłkami
- Krem z porów
- Koszyczki z kiełbasy z groszkiem
- Cappuccino-we Biscotti – sucharki podwójnie wypiekane
- Makaron własnej roboty
- Różki obfitości
- Galaretka z wieprzowiny
- Kaszanka z jabłkami
- Wędliny z jabłkami majerankowymi
- Biscotti – sucharki – ciasteczka podwójnie wypiekane
- Kluski z farszem chlebowym
- Kluseczki z sera
- Gołąbki inaczej 2
- Zupa gulaszowa Anety
- Gulasz po myśliwsku
- Łazanki z kapustą
- Śledzie w oleju
- Przysmak Niedźwiedzki
- Czonskowa Makrela po irlandzku
- Dorada na cytrynowo
- Dorada pieczona
- Dorada “Barbecue”
- Sałatka z buraków ze śmietaną
- Pieczone kanie
- Grzyby duszone (maślaki, koźlaki)
- Borowiki duszone
- Placuszki gryczane
- Maślanka z miodem
- Schabowy z szynką
- Szynka w biszkopcie
- Deser czereśniowy
- Babeczki z pianką i owocami
- Zasmażana czerwona kapusta
- Sałatka twarogowa
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi