Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa Anety

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny na gulasz,
  • 1/2 główki białej kapusty,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 średnie ziemniaki,
  • 2 cebule,
  • 2 pory,
  • 1i1/2 litra rosołu,
  • 3 łyżki mąki,
  • 3łyżki margaryny,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 listki laurowe,
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Czosnek i cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę w dużym garnku, dobrze podsmażyć mięso na tluszczu. Wrzucić czosnek i cebulę, podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, oprószyć mięso mąką, wymieszać wszystkie składniki. Wrzucić listki laurowe, doprawić mięso solą, pieprzem i papryką. Podlać rosołem, gotować pod przykryciem 1 i 1/2 godziny. Kapustę poszatkować,wlożyć do garnka z mięsem na pół godziny przed końcem gotowania. Ziemniaki pokroić w kostkę, paprykę pokroić w kostkę, pory w krążki. Osączyć kukurydzę. 15 minut przed końcem gotowania dodać warzywa do zupy.Mozna dodać 1 łyżeczkę chilli. Na koniec zupę doprawić solą, pieprzem i papryką. Podawać z białym pieczywem. Najlepiej z bagietkami. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *