Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalesniki wg. Marii Iwaszkiewicz

Nalesniki wg, wybranego przepisu usmazyc na masle.
Oczyszczone pieczarki (nie obierac!) cienko posiekac i dusic z posiekana drobno cebula na masle. Proporcje dowolne, ale wiecej pieczarek, moze jak 1:4. Do uduszonych pieczarek dodac smietanki i sporo tartego sera, ma to byc geste. Na nalesniki ukladac cienki plaster szynki, na nim smarowac mase pieczarkowa, nalesniki zwijac w rulon i ulozyc na ogniotrwalym polmisku, polac smietanka i posypac gesto serem. Zapiec na rumiano. Rada w sprawie pieczarek. Ladne, czyste pieczarki oczyscic pedzelkiem, jesli trzeba. Jesli troszke zabrudzone – brac po 1 i obmyc recznie pod cienkim strumieniem zimnej wody kapeluszem do gory. Nie wkladac pieczarek hurtem do wody, bo bardzo nasiakaja woda, tylko obmywac pojedynczo. Nigdy nie obierac, gdyz w ten sposob pozbawia sie je znacznie smaku. Nigdzie na swiecie nie obiera sie pieczarek, tylko w Polsce i szkoda. Wybierac pieczarki zasklepione pod kapeluszem, swiadczy to o ich swiezosci, jesli sa wieksze z przerwana blonka, nadaja sie do sosow, zup, do nadzienia itd. Bardzo swieze pieczarki i raczej mniejsze nadaja sie na surowke z sosem vinegrette – cieniutko poszatkowane, na surowo. Wieksze pieczarki mozna nadziewac, a trzonki po odcieciu spodu uzywa sie j.w. Anerite

2 comments for “Nalesniki wg. Marii Iwaszkiewicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *