Składniki: opakowanie mrożonki do leczo 15 dkg wędzonego boczku 1 mała cebula łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Cebule obrać i posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulkę i paprykę, smażyć jeszcze około 3 minuty. Wrzucić mrożonkę, oprószyć…
Tag: półmięsne
Listy
Krokiety mięsne na pikantnie
by Halina • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ugotowanego mięsa 12 naleśników 20 dkg włoszczyzny 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Mięso i ugotowane warzywa zmielić w maszynce, przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Porcje nałożyć na naleśniki, zrolować je zawijając brzegi do…
Listy
Bigos z kiełbasą i rodzynkami
by Sabina Nowak • • 0 Comments
Listy
Sałatka kurczakiem i kaszą kuskus
by Adam • • 0 Comments
Składniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżka wegetty ½ łyżeczki kolorowego pieprzu zioła prowansalskie, tymianek olej 5 plasterków wędliny drobiowej 4 łyżki kaszy kuskus 5 łyżek kukurydzy konserwowej 4 plastry ananasa puszki 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć wegettą, świeżo zmielonym kolorowym…
Półmięsne
Kiełbasa z ananasem i czerwoną fasolą
by Tomek Rybski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kiełbasy 8 cebul 1 koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki fasoli czerwonej ½ l bulionu sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach dodać pokrojone ananasy razem z zalewą, odsączoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.…