Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo z boczkiem

Składniki:

  • opakowanie mrożonki do leczo
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Cebule obrać i posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulkę i paprykę, smażyć  jeszcze około 3 minuty. Wrzucić mrożonkę, oprószyć solą, gotować na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Leczo przyprawić koncentratem pomidorowym, sola i pieprzem do smaku. Doskonale smakuje z wyprażonym ryżem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *