Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Kiełbasa z ananasem i czerwoną fasolą

Składniki: ½ kg kiełbasy 8 cebul 1 koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki fasoli czerwonej ½ l bulionu sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach dodać pokrojone ananasy razem z zalewą,  odsączoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.…

Schab duszony w młodej kapuście

Składniki: 50 dkg schabu bez kości pokrojonego w grube paski 3 łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki białego, mielonego pieprzu ¼ łyżeczki soli 1 łyżka wody ½ szklanki keczupu 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu chili 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju 3 posiekane ząbki czosnku 2 kg posiekanej grubo kapusty 1/3 szklanki posiekanej zielonej…

Kebab w cieście

 

Składniki:

    • schab ew. karczek ok. 1/2 kg
    • przyprawy (wg. uznania)
    • margaryna ew. +smalec (do smażenia)
    • cebula
    • marchewka
    • kapusta pekińska ok. 1/4 główki
    • ogórek kiszony
    • ew. pomidor (wg. uznania)
    • śmietana 18% duża
    • czosnek 1/2 główki
    • koperek
    • sól, pieprz (do smaku)
    • 2 jajka
    • odrobina wody
    • szczypta soli
    • 2 łyżki oleju
    • mąka ok. 1/4 kg
    • olej do smażenia

Read more →

Banany zapiekane w bekonie

Pyszne, nietypowe zestawienie słodkich bananów z wyrazistym smakiem pieczonego boczku. Składniki: banan 4 sztuki bekon 4 plasterki pieprz Cayenne curry Sposób przyrządzenia: Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy, oprósz lekko curry i Cayenne, owiń plasterkami wędzonki (ewentualnie pokrojonymi na paski) i włóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C…

Pilaw Julianny

Składniki: 500 gram mięsa wieprzowego (szynka, łopatka) 2 szklanki ryżu (parabolicznego lub białego podłużnego) 3 średnie marchewki 2 duże cebule 0,5 szklanki oleju sól, pieprz, curry rodzynki, suszone morele  Sposób wykonania: Pilaw najlepiej gotować w specjalnym saganie lub w garnku z grubym podwójnym dnem. Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki (2-3 cm). Cebulę obieramy, kroimy…