Składniki: 2 kg ziemniaków 1-2 cebule 25 dag wędzonego boczku 25 dag mielonego mięsa 3 jajka ½ szkl. śmietany 2 łyżki oleju majeranek sól pieprz tłuszcz bułka tarta Sposób wykonania: Pokrojony w kostkę boczek i cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie obrane ziemniaki zetrzeć na tarce odcisnąć z nadmiaru płynu, wówczas dodać boczek,…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Azjatyckie gołąbki
by liidzia • • 0 Comments
Półmięsne
Naleśniki imprezowe
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki: • pierś z kurczaka 2 podwójne • mała cukinia 1 sztuka • brokuł 1 sztuka • ogórek 1 sztuka • pomidor 2-4 sztuki • koperek 2-8 łyżek • pieprz, sól, gałka muszkatołowa do smaku • sok z cytryny • olej • sos tzatziki • naleśniki 10 sztuk Sposób przyrządzenia: Filet kroimy na kawałki doprawiony…
Półmięsne
Naleśniki z mięsem i koperkowym sosem
by Ewelina B • • 0 Comments
Półmięsne
Leczo z mortadelą
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki: • mortadela wieprzowa lub parówkowa 25 dkg • papryka czerwona 2 sztuki • cebula 1 sztuka • cukinia mała 1 sztuka • śmietana gęsta kwaśna 4 łyżki • słodka papryka w proszku 1 łyżka • natka pietruszki • sól, pieprz • olej Sposób przyrządzenia: Warzywa kroimy wedle upodobań, smażymy je na oleju tak aby…