Składniki:
• 1 duże, winne jabłko
• 1 łyżeczka majonezu
• 2 łyżeczki tartego chrzanu
• 1 łyżka gęstej śmietany
• 1 łyżka rodzynek
• 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego
• sól, cukier
• 8 plastrów szynki
Sposób przyrządzenia:
Jabłko umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Rodzynki opłukać, osączyć. Jabłko, rodzynki, chrzan wymieszać z majonezem i śmietaną, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny lub octem winnym. Na brzeg każdego plastra szynki nałożyć łyżkę farszu, szynkę zawinąć w rożek, ułożyć na półmisku.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.
2 comments for “Różki obfitości”