Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka warzywna Iwony

Składniki:

  • 2 pomidory
  • mała cukinia
  • 2 jabłka
  • 8 małych czerwonych cebul
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przyrządzenia:

    Czosnek obrać, pokroić na połówki i natrzeć boki salaterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidory i cukinię umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie cząstki. Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Odstawić na 20 minut do nabrania smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *