Składniki:
- 2 pomidory
- mała cukinia
- 2 jabłka
- 8 małych czerwonych cebul
- 3 ząbki czosnku
- 2 czerwone papryki
- sok z ½ cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, pokroić na połówki i natrzeć boki salaterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidory i cukinię umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie cząstki. Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Odstawić na 20 minut do nabrania smaku.