Sos żurawinowy na bazie topionego serka
Sos żurawinowy na bazie topionego serka4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 10 dkg śmietankowego serka topionego
- 10 dkg zmiksowanych żurawin
- 50 ml śmietany kremowej
- sól, biały pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku
Sposób przyrządzenia:
W małym rondlu o grubym dnie podgrzewać serek z odrobiną wody aż stanie się płynny, dodać żurawiny, mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Przed podaniem przecedzić przez sito. Podawać do mięs.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 07, marzec 2012 00:56
- Katrzyna Kizior
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny