Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięsa

Przyprawy domowe: Przyprawa Grecka

Składniki: 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka rosołu w proszku 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka mielonej cebuli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki ½ łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym…

Przyprawy domowe: Śródziemnomorska przyprawa do pieczenia mięs

Składniki: 3 łyżki mielonego pieprzu 3 łyżki mielonego kminku 3 łyżki mielonej papryki 3 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki mielonego cynamonu mielone goździki do smaku mielony kardamon do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu.

Surówka z białej kapusty z rzodkiewką i miętą

Składniki: ½ cienko poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki ½ szklanki posiekanej dymki 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny ¼ szklanki drobno pokrojonych listków mięty sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem mięty. Odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Przed podaniem posypać…