
Składniki:
- 1 kg filetów z piersi indyka
- 4 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- szczypta czarnego pieprzu
- ½ szkl soku pomarańczowego
- garść żurawin
- 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
- 1 łyżeczka miodu
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: ½ szkl soku pomarańczowego garść żurawin 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Do rondelka wlać sok z pomarańczy i podgrzać go na małym ogniu. Wówczas dodać miód, żurawiny i rozmaryn. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Gdy żurawiny się rozgotują odstawić rondelek do ostygnięcia. Wówczas…
Składniki: 1 kg filetów z piersi z indyka 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu ½ szkl soku pomarańczowego garść żurawin 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Sos sojowy wymieszać z oliwą oliwek, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powstałą marynatą natrzeć mięso iw stawić…
Składniki: ½ szkl soku pomarańczowego garść żurawin 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Do rondelka wlać sok z pomarańczy, które podgrzać na małym ogniu, wówczas dodać miód, rozmaryn oraz żurawiny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Trzymać na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zestawić z…
Składniki: 4 serki Brie 4 łyżki konfitury z borówek lub żurawiny Sposób przyrządzenia: Serki Brie układać w małych naczyniach do zapiekania posmarowanych olejem. Na każdą porcję nałożyć konfitury. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 15 minut.