Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z piersi indyka z migdałami Iwony

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka
  • 15 dkg żółtego sera gouda
  • 1 łyżka zmielonych migdałów
  • 8 gruszek
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki  oleju
  • szczypta tymianku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Ser pokroić w plastry, mięso rozbić na prostokąt, oprószyć solą, tymiankiem i pieprzem. Rozłożyć  na nim równomiernie plastry sera, posypać migdałami. Zrolować, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej w rondlu, włożyć  roladę, zrumienić, dodać obrane, gruszki przekrojone na ćwiartki / uprzednio usunąć gniazda nasienne/, wlać  wino i dusić około 30 minut. Mięso pokroić w plastry , podawać z gruszkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *