Składniki:
- 1 kaczka
- 20 dag wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 łyżki klarowanego masła
- 1 op gęstej śmietany
- 2 jajka
- kilka plasterków wędzonego boczku
- 1 kieliszek winiaku
- 1 łyżka majeranku
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Składniki: 4 filety z kaczki ze skórą 6 dojrzałych śliwek węgierek drobno pokrojone 2 cm kłącza imbiru 1 oczyszczona, drobno pokrojona papryczka chili 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka świeżo otartej z cytryny skórki 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki przyprawy Pięć smaków olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone śliwki pokroić na ćwiartki. Do…
Składniki: 80 dkg gęsiej piersi sól, pieprz do smaku mielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w…
Składniki: 1 kurczak ok 1 ½ kg 30 dkg śliwek węgierek 2 duże jabłka 1 duża cebula szklanka bulionu drobiowego szczypta majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, usunąć tłuszcz, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, na rozgrzanym oleju , zrumienić kawałki…