Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z gęsi na ostro Iwony

Składniki:

  • 80 dkg gęsiej piersi
  • sól, pieprz do smaku
  • mielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć mięso, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać bulionem, dusić na małym ogniu około 45 minut, zagęścić mąką ziemniaczaną, zagotować. Podawać  z kluskami śląskimi, makaronem lub kopytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *