Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mule w białym winie z pomidorami

Składniki:

  • 2 kg muli
  • 3 pomidory
  • 500 ml wina
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę pokrojona w kostkę i trzymać na małym ogniu około 1 minuty.
    Następnie wrzucić mule, pomidory pokrojone w kostkę oraz wino.
    Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 5 minut.
    Gdy nule się otworzą doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *