Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż cytrynowy na ostro

 

Składniki:

  • 400 g ryżu basmati
  • 3 czerwone papryczki chili
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka ziaren gorczycy
  • 1 łyżka masła
  • pęczek natki kolendry
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 1 zielona papryczka chili
  • kilka liści curry
  • 1 łyżka niesolonych orzechów nerkowca
  • ½ łyżeczki mielonej kurkumy
  • 2 cytryny
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać dużą ilością osolonej wody i gotować do miękkości po czym odcedzić i wymieszać z łyżką masła.
    Następnie na rozgrzanym oleju uprażyć ziarna gorczycy po czym dodać imbir, chili, liście curry i orzechy.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około1 minuty, wówczas dodać sok z cytryny, kurkumę oraz sól.
    Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze 2 minuty i dodać ryż.
    Cały czas mieszając podgrzać aby ryż pokrył się równomiernie sosem.
    Przed podaniem posypać jeszcze kolendrą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *