Składniki:
- 350 g ryżu
- 400 ml mleczka kokosowego
- 500 g krewetek
- 1 trawa cytrynowa
- ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 4 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 łyżka pasty curry
- 2 czerwone papryki
- 350 ml bulionu rybnego
- 1 pęczek natki kolendry
Sposób wykonania:
- Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas doda c krewetki i pastę curry.
Trzymać na ogniu cały czas mieszając około 1 minutę, po czym dodać papryki pokrojone w kostkę i nadal dusić przez kilka minut.
Następnie zlać całość bulionem, mleczkiem kokosowym i wrzucić ryż, paprykę w proszku oraz trawę cytrynową.
Całość wymieszać i gotować do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną kolendrą.