Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z krewetkami

 

Składniki:

  • 350 g ryżu
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 500 g krewetek
  • 1 trawa cytrynowa
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1 łyżka pasty curry
  • 2 czerwone papryki
  • 350 ml bulionu rybnego
  • 1 pęczek natki kolendry

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas doda c krewetki i pastę curry.
    Trzymać na ogniu cały czas mieszając około 1 minutę, po czym dodać papryki pokrojone w kostkę i nadal dusić przez kilka minut.
    Następnie zlać całość bulionem, mleczkiem kokosowym i wrzucić ryż, paprykę w proszku oraz trawę cytrynową.
    Całość wymieszać i gotować do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną kolendrą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *