Składniki: 500 g wołowiny 150 g kiełbasek salchichas 800 ml bulionu 2 szkl. fasolki szparagowej 2-3 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 cebula 1 liść laurowy 200 g makaronu kolanka gałązka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.…
Tag: k_s_ameryka
Krewetki
Curry z krewetkami
by Kamila Maciąg • • 0 Comments
Małże
Mule w białym winie z pomidorami
by Elżbieta Żyła • • 0 Comments
Składniki: 2 kg muli 3 pomidory 500 ml wina ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 3 łyżki oliwy cebula 5 ząbków czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę pokrojona w kostkę i trzymać na małym ogniu około 1 minuty.…