Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z makaronem i fasolką

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 150 g kiełbasek salchichas
  • 800 ml bulionu
  • 2 szkl. fasolki szparagowej
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 200 ml pasty pomidorowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 200 g makaronu kolanka
  • gałązka tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.
    Trzymać na ogniu około 3 minut po czym wlać bulion i pastę pomidorową, dodać jeszcze fasolkę pokrojoną na kawałki, liść laurowy, tymianek oraz natkę pietruszki.
    Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie wlać sok pomidorowy i ponownie zagotować, wówczas dodać makaron i gotować jeszcze do momentu, aż makaron zmięknie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *