Składniki:
- 500 g wołowiny
- 150 g kiełbasek salchichas
- 800 ml bulionu
- 2 szkl. fasolki szparagowej
- 2-3 ząbki czosnku
- 200 ml pasty pomidorowej
- 4 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 liść laurowy
- 200 g makaronu kolanka
- gałązka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.
Trzymać na ogniu około 3 minut po czym wlać bulion i pastę pomidorową, dodać jeszcze fasolkę pokrojoną na kawałki, liść laurowy, tymianek oraz natkę pietruszki.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 15 minut.
Po tym czasie wlać sok pomidorowy i ponownie zagotować, wówczas dodać makaron i gotować jeszcze do momentu, aż makaron zmięknie.