Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza w pomidorach

Składniki:

 

  • 500 g muli
  • 500 g filetów z morskiej ryby
  • 400 ml pomidorów w zalewie
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebule pokroić w półplasterki po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i trzymać na ogniu około1  minuty.
    Po tym czasie wlać wino oraz pomidory i dodać paprykę.
    Całość wymieszać i dusić około 5 minut.
    Po tym czasie dodać filety pokrojone na kawałki, oprószone solą oraz pieprzem.
    Wrzucić jeszcze mule i dusić kolejne 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *