Składniki:
- 500 g muli
- 500 g filetów z morskiej ryby
- 400 ml pomidorów w zalewie
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 szkl. białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cebule pokroić w półplasterki po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i trzymać na ogniu około1 minuty.
Po tym czasie wlać wino oraz pomidory i dodać paprykę.
Całość wymieszać i dusić około 5 minut.
Po tym czasie dodać filety pokrojone na kawałki, oprószone solą oraz pieprzem.
Wrzucić jeszcze mule i dusić kolejne 10 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.