Składniki:
- 1 kg muli
- 1 butelka białego wytrawnego wina
- ½ l bulionu warzywnego
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- ½ łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: łyżka oliwy z oliwek cebula 2 łyżki zmiażdżonego czosnku puszka pomidorów ½ szkl posiekanej natki pietruszki 1 szkl wytrawnego czerwonego wina pieprz 2 kg małży Sposób wykonania: Posiekaną cebule i czosnek przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Wówczas dodać pomidory, rozgnieść je łyżką [p czym dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz do smaku. Trzymać na…
Składniki: 1 kg muli 1 butelka białego wytrawnego wina ½ l bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 cebula 1//2 łyżeczki oregano sól pieprz cukier Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion oraz wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość podgrzać po czym dodać zioła oraz dokładnie oczyszczone mule. Trzymać…