Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza z pomidorami

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 45 dag pomidorów
  • 1 szkl posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag przegrzebków
  • 10 dag krewetek
  • 10 dag łupacza
  • 8 muli
  • 250 g ugotowanego makaronu linguine

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek.
Wówczas dodać posiekane pomidory, bazylię, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i dusić około 2 minut.
Po tym czasie dodać przegrzebki, krewetki, łupacza i mule.
Ponownie wymieszać i dusić kolejne 3 minuty.
Na koniec dodać makaron, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *