Składniki: 800 g filetów z jesiotra 100 g sera pleśniowego 2 łyżki masła 250 ml śmietanki kremówki sól pieprz Sposób wykonania: Śmietankę zagotować po czym dodać do niej ser pokrojony w kostkę. Trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści. W między czasie filety oprószone solą oraz pieprzem obsmażyć na rozgrzanym maśle. Podawać je polane serowym…
Tag: k_s_ameryka
Ryż
Ryż na mleku z cynamonem
by Ala Robak • • 0 Comments
Składniki:
- • 450 ml mleka
• 100 g mlecznego ryżu
• 3 żółtka
• 50 g masła
• 1 kawałek kory cynamonu
• kilka pasków skórki z cytryny
• szczypta soli
• 90 g cukru
• 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej
Sosy
Sos paprykowy do mięs
by Gosia Sołtysiak • • 0 Comments
Bakłażany
Marynowane bakłażany
by Kinga Napierała • • 0 Comments
Składniki: 6 bakłażanów 100 ml czerwonego wina 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 ml wody 1 łyżka posiekanego fenkułu 150 ml oliwy 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 1 cytryna 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki suszonego oregano 1 liść laurowy sól pieprz Sposób wykonania: Bakłażany pokroić w plastry i włożyć do rondla z…
Cebula
Duszone cebule w winie
by Barbara Piłat • • 0 Comments
Składniki; 500 g małych cebulek ½ łyżki słodkiej papryki w proszku 50 ml białego wina 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 liść laurowy 5 ziaren czarnego pieprzu 1 goździk sól Sposób wykonania: Do garnka wrzucić obrane cebulę, ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz oraz goździki. Podlać całość oliwą i obsmażyć na małym ogniu,…