Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż na mleku z cynamonem

Składniki:

    • 450 ml mleka
    • 100 g mlecznego ryżu
    • 3 żółtka
    • 50 g masła
    • 1 kawałek kory cynamonu
    • kilka pasków skórki z cytryny
    • szczypta soli
    • 90 g cukru
    • 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej

     

    Sposób wykonania:
    Mleko doprowadzić do wrzenia z dodo datkiem cynamonu, skórka cytrynowa i solą po czym wyjąć skórkę i cynamon a dodać ryż.
    Trzymać na małym ogniu do miękkość ryżu, często mieszając.
    Następnie dodać masło, żółtka oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem posypać cynamonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *