Składniki: 3 bakłażany 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bakłażana umyć, ponakrywać w plastry (patrz foto) posolić, pozwolić aby obciekła z wytwarzającego się soku co pozbawi go goryczki, wypłukać, osuszyć kuchennym, papierowym ręcznikiem. Pomidory, cebulę i czosnek obrać, pokroić w plastry popieprzyć i posolić. Tak przygotowanymi warzywami…
Kategoria: Bakłażany
Bakłażany
Bakłażany faszerowane ryżem
by Ela Kaszyńska • • 0 Comments
Bakłażany
Bakłażany smażone z czerwoną papryką
by Alina Giera • • 0 Comments
Bakłażany
Bakłażany nadziewane indykiem
by Oliwia Michalska • • 0 Comments
Bakłażany
Bakłażany zapiekane z bryndzą
by Ewa Sukiennik • • 0 Comments
Składniki: 7 bakłażanów 1 cebula 3 pomidory 1 szkl. bryndzy 1 szkl. mleka 4 jajka 4 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane bakłażany pokroić w kostkę po czym podsmażyć je na połowie rozgrzanego oleju. W między czasie pomidory sparzyć wrzątkiem i również pokroić je w…