Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Bakłażany

Bakłażany z sosem pomidorowym z parmezanem

Składniki: 4 bakłażany 5 łyżek oliwy pieprz garść liści bazylii 250 g startej mozzarelli porcja sosu pomidorowego 4 łyżki startego parmezanu Sposób wykonania: Bakłażany pokroić na plastry, które skropić oliwą. Przełożyć je na blachę i oprószać pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika…

Bakłażany duszone ze śmietaną

Składniki: 5 bakłażanów sól 2 ½ łyżki maki 3 łyżki margaryny 1 ¼ szkl. śmietany łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Bakłażany obrać po czym pokroić je w krążki, które gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Po tym czasie odcedzić je, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Następnie wlać 1 szklankę wody i doprowadzić…

Bakłażan zapiekany z ziemniakami

Składniki: 3 bakłażany 3 ziemniaki 2 cebule 4 pomidory 3 łyżki oleju koper, natka pietruszki, bazylia do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bakłażany, ziemniaki, cebulę i pomidory obrać, pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwami, cebulę, bakłażan, ziemniaki, pomidor. Każdą warstwę przyprawić, posypać posiekaną zieleniną i skropić olejem. Naczynie przykryć. Zapiekać w piekarniku…

Smażony bakłażan

Składniki: 1 duży bakłażan pokrojony w plastry o grubości około 1 cm ¼ szklanki jasnego sosu sojowego oliwa Sposób przyrządzenia: Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Każdy plaster polać sosem sojowym, odstawić na kilka minut. Tak przygotowane plastry bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym i smażyć na oliwie aż będą wystarczająco miękkie. Podawać solo lub jako dodatek…