Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone bakłażany z czosnkowym sosem

 

Składniki:

  • 6 bakłażanów

     

    Sos:

  • 5 ząbków czosnku
  • 5 dag zmielonych orzechów
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone bakłażany wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.
    Po tym czasie przykryć je folią aluminiową i odstawić na 5 minut.
    Następnie obrać je ze skórki po czym pokroić je w cienkie plasterki.
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać nim bakłażany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *