Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk w potrawce z curry i rodzynkami Iwony

Składniki:

  • ½ kg piersi indyka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki rodzynek
  • 2 cebule
  • ½ szklanki śmietany
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Piersi z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą , curry i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, ułożyć  kawałki indyka i smażyć około 10 minut, aż się zrumienią. Cebulę obrać pokroić w krążki, podsmażyć na oleju na drugiej patelni. Cebulę i rodzynki dodać do indyka, wymieszać z 3 łyżkami  wody i jogurtem, śmietaną  i sokiem z cytryny, dodać  mąkę i resztę curry. Sos wlać na patelnie z mięsem, mieszając, dusić  około 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *