Składniki:
- ½ kg piersi indyka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- ½ szklanki rodzynek
- 2 cebule
- ½ szklanki śmietany
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Piersi z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą , curry i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, ułożyć kawałki indyka i smażyć około 10 minut, aż się zrumienią. Cebulę obrać pokroić w krążki, podsmażyć na oleju na drugiej patelni. Cebulę i rodzynki dodać do indyka, wymieszać z 3 łyżkami wody i jogurtem, śmietaną i sokiem z cytryny, dodać mąkę i resztę curry. Sos wlać na patelnie z mięsem, mieszając, dusić około 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.