Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wołowiną

 

Składniki:

  • 800 g wołowiny bez kości
  • 50 g wędzonej słoniny
  • 600 g ziemniaków
  • 1 pomidor
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 żółte papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 suszona papryczka czereśniowa
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulkę posiekać i zeszklić ją na stopionej słoninie po czym zdjąć ją z ognia i wymieszać z papryką w proszku.
    Następnie wołowinę pokroić w kostkę i dodać do cebulki.
    Ponownie postawić na ogniu i smażyć około 2 minut.
    Po tym czasie wlać 1 szklankę gorącej wody i dodać pomidora pokrojonego na ćwiartki, posiekaną paprykę i czosnek oraz marchewkę z pietruszką pokrojone w kostkę i kminek.
    Trzymać na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą.
    Gdy mięso będzie miękkie, wówczas dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i dolać wody aby zupa miała konsystencję kremu.
    Gotować jeszcze do momentu, aż ziemianki zmiękną.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *