Składniki: 1 szczupak ½ szkl. świeżo startego chrzanu 1 marchewka 200 ml kwaśnej śmietany kawałek korzenia selera 1 pietruszka pęczek natki pietruszki 1 cebula kilkanaście ziaren pieprzu 1 liść laurowy 4 łyżki masła 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania: Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do specjalnej rynienki do gotowania ryb. Zalać…
Tag: k_węgierska
Karp
Karp zapiekany z zmienikami
by Marta Bielak • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z karpia 800 g ziemniaków 2 pomidory 4 zielone papryki 200 ml kwaśnej śmietany 100 g surowego wędzonego boczku 5 łyżek mąki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 100 g masła 2 cebule sól Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić i pokroić w plastry. Następnie w filetach…
Ciasta
Strudel jabłkowy
by Malwina Banasik • • 0 Comments
Musy
Mus brzoskwiniowy
by Ela • • 0 Comments
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe po węgiersku
by Malwina Januszewska • • 0 Comments
Składniki: 4 grube plastry schabu 100 g surowego wędzonego boczku 250 g pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina kilkanaście listków estragonu 1 cebula 150 g wcześniej przygotowanego leczo 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Schab oprószyć solą oraz pieprzem po czym go obsmażyć. Następnie boczek przesmażyć na patelni,…