Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szczupak w sosie chrzanowo – cytrynowym

Składniki:

  • 1 szczupak
  • ½ szkl. świeżo startego chrzanu
  • 1 marchewka
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • kawałek korzenia selera
  • 1 pietruszka
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • kilkanaście ziaren pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do specjalnej rynienki do gotowania ryb.
    Zalać je 1,5 l osolonej wody, i wrzucić jeszcze ziarna pieprzu, liść laurowy oraz natkę pietruszki.
    Doprowadzić do wrzenia, wówczas oczyszczona rybę w całość włożyć do wywaru i trzymać na małym ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie rybę wyjąc z wywaru i wstawić ja do rozgrzanego piekarnika aby nie ostygł a  wywar przecedzić i dodać do niego masło, chrzan oraz mąką wymieszana ze śmietaną.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 2 minut.
    Szczupaka przed podaniem polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *