Składniki:
- 1 szczupak
- 3 jajka
- 1 bułka
- 1 szkl mleka
- 2 łyżki bułki tartej
- pęczek natki pietruszki
- gałka muszkatołowa
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki:
Sos:
Składniki: 1 duży filet ze szczupaka ze skórą 1 łyżka masła 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka białego wina posiekany koperek sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Dokładnie oczyszczony z ości filet ze szczupaka ułożyć na folii aluminiowej, skropić sokiem z cytryny przyprawić solą i pieprzem, obłożyć wiórkami masła, polać winem. Folię zawinąć tworząc szczelny…
Składniki: 1 szczupak 250 g surowego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć go plasterkami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego . Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.