Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z kiełbasą

 

Składniki:

  • 1 wędzona golonka
  • 300 g drobnej różowej fasoli
  • 1 liść laurowy
  • 200 g paprykowanej kiełbasy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • ½ selera
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia wymienić wodę , doprowadzić do wrzenia i odlać wodę.
    W między czasie golonkę zalać wodą, wrzucić listek laurowy i gotować pod przykryciem do miękkości.
    W połowie gotowania wrzucić fasolkę.
    Miękkie mięso wyjąć z wywaru i pokroić najmniejsze kawałki.
    A do zupy dodać pokrojone marchewki, seler, pietruszkę oraz kiełbasę.
    Gotować do momentu, aż warzywa zmiękną.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym smalcu, wówczas dodać rozgnieciony czosnek.
    Zdjąć cebulkę z ognia i wymieszać z papryką w proszku oraz mąką.
    Powstałą zasmażkę rozprowadzić wodą i wlać do zupy.
    Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem.
    Dodać jeszcze śmietanę oraz mięso i gotować ostanie 3 minuty.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *