Sos warzywny Marzeny
Sos warzywny Marzeny4.64 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- 2 marchewki
- kawałek selera
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 1 ziemniak
- ½ szklanki śmietany
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, osolić i dodać masło. Chwilę poddusić i zalać gorącym rosołem. Ugotować do miękkości, lekko przestudzić i zmiksować. Przygotowany sos wymieszać ze śmietanką, podgrzać , dodać posiekany koperek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Doskonale smakuje z gotowanymi rybami.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, luty 2011 09:13
- Marzena
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny