Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ostry

Dip do nachosów Danuty

Mamy dla Was przepis na pyszny dip do nachosów. Do jego wykonania będziesz potrzebować: pomidorów z puszki, papryczki, czerwonej cebuli oraz majonezu i tabasco.   
 

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów 
  • 2 papryczki 
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kilka kropli tabasco
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 3 łyżki majonezu 
  • sól
  • pieprz

Jajka z pikantnym farszem

Składniki: 12 ugotowanych na twardo jajek drobno posiekany szczypiorek Farsz: 2/3 szklanki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego curry ½ łyżeczki musztardy w proszku ¼ łyżeczki mielonego pieprzu ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe…

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi

Składniki: 12 ugotowanych na twardo jaj posiekana natka pietruszki Farsz: 2 szklanki drobniutko posiekanych paluszków krabowych 1 szklanka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki sosu sojowego ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku 1 łyżeczka sosu Tabasco Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć.…

Pikantny sos do mięs z grilla

Składniki: 2 szklanki keczupu 2 łyżki miodu płynnego ½ szklanki białego octu winnego szczypta cynamonu szczypta mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka sosu Tabasco 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonej, wędzonej papryki Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować…

Pasternak z miodem

Składniki: 3 duże, obrane pasternaki 2 łyżki oliwy 2 łyżki miodu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pasternak pokroić  na 5 cm kawałki i każdy z nich pokroić wzdłuż na 8 części. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać pasternak, gotować 5 minut. Po tym czasie przełożyć pasternak do zimnej wody. Schłodzony pasternak odcedzić, bardzo dokładnie…