Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zimny

Granita czyli sorbet z pomolo

Składniki: 75 dkg miąższu z pomolo (pozbawionego błon) 25 dkg cukru 125 ml wody 50 ml czerwonego, słodkiego wina Sposób wykonania: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę wymieszaną z cukrem, dodać posiekany nożem miąższ pomolo i wino, wymieszać. Używając blendera zmiksować drobno schłodzoną mieszankę owocu z syropem i winem. Mieszankę przelać do szklanego naczynia i…

Sos musztardowy do pieczonego mięsa z grilla

Składniki: 1 szklanka żółtej musztardy 1 szklanka octu jabłkowego ½ szklanki białego cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chili mielonego ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego ½ łyżeczki soli 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem masła, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 2 minuty. Odstawić z ognia,…

Dresing rzodkiewkowy

Składniki: 20 utartych na średniej tarce rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mleka sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Utartą rzodkiewkę posolić, odstawić na 15 minut, odcisnąć sok. Tak przygotowaną rzodkiewkę połączyć z pozostałymi składnikami. Podawać po kilku minutach.

Gruszki w czekoladowym sosie babci Zosi

Składniki: 3 dojrzałe gruszki 1 szklanka łuskanych orzechów laskowych 2 łyżki soku cytrynowego 2 łyżki dżemu pomarańczowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki  sherry 1 łyżeczka masła 125 ml śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i przekroić na połówki. Ułożyć je obok siebie w płaskiej foremce. Pomarańczowy dżem utrzeć z sokiem…