Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy do pieczonego mięsa z grilla

Składniki:

    • 1 szklanka żółtej musztardy
    • 1 szklanka octu jabłkowego
    • ½ szklanki białego cukru
    • 2 łyżki brązowego cukru
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 1 łyżeczka chili mielonego
    • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • ½ łyżeczki soli
    • 1 łyżka masła


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem masła, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 2 minuty. Odstawić z ognia, dodać masło, mieszać aż się rozpuści. Gorący sos przelać do czystych słoiczków, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *