Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w majonezie pieczona

Składniki:

    • 75 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi
    • olej
    • 1 łyżka soku z limonki
    • 1 łyżka majonezu
    • szczypta cebuli w proszku
    • szczypta pieprzu
    • ½ szklanki tartej bułki
    • 2 łyżki rozpuszczonego masła
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować olejem. W miseczce wymieszać sok z limonki, majonez, cebulę i pieprz. Porcje ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem z dodatkami, oprószyć tartą bułką, skropić masłem. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *