Sos szodonowy
Sos szodonowy4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- ½ szkl cukru
- 5 żółtek
- 1 szkl białego wytrawnego wina
Sposób wykonania:
Żółtka ucierać z cukrem do białą puszystą masę.
Wówczas wlać do niej wino i wstawić rondelek z masą do drugiego garnka z gotującą się wodą.
Trzymać na małym ogniu i dokładnie ubijać aż stanie się gęsty.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 02, styczeń 2012 09:09
- Kacper
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny