Składniki:
-
- 1 szklanka białego sosu
- 25 dkg karczochów
- biały pieprz
Składniki: 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Do soku pomarańczowego dodać musztardę oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Składniki: pół szklanki jogurtu 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka soku z cytryny mała łyżeczka musztardy szczypta cukru pieprz sól Sposób wykonania: Do jogurtu dodać przecier pomidorowy, łyżkę soku z cytryny oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Składniki: 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego łyżeczka oregano pół łyżeczki bazylii łyżka zmielonych orzechów włoskich sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z octem winnym. Dodać oregano, bazylię oraz orzechy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.