Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy z sardelami

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 filetów sardeli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów
  • pieprz
  • sól
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 100 g czarnych  oliwek

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej  oliwie  po czym dodać pokrojone sardele oraz pomidory razem z zalewą.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu około 8 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze pokrojone oliwki i posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *