Składniki:
- 100 g sardeli
- 150 g masła
- 3-4 korniszony
- 2 jajka ugotowane na twardo
- łyżka kaprów
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
- łyżka ostrej musztardy
- łyżka soku z cytryny
Składniki:
Składniki: 6 szt. serdelków 25dag. makaronu rurki 2 czerwone cebule 1 cukinia 10 dag.keczupu 3 łyżki masła Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Serdelki pokroić na kawałki i ponacinać na krzyż. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na 2 łyżkach masła razem z pokrojoną w kostkę cukinią. Dodać keczup, a po…
Składniki: 400 g buraków 100 g serdelków 1 cebulka dymka 4 łyżki posiekanego kminku, majeranku, czosnku i goździków 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Buraki ugotować w osolonej wodzie po czym je obrać i pokroić w kostkę. W między czasie sardelki pokroić w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki…
Składniki: 5 pomidorów 1 słoik konserwowych karczochów 5 filetów z sardeli 3 ząbki czosnku 2 łyżki octu winnego 2 natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, karczochy , sardele i czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić octem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki: 400 g buraków 100 g serdelków 1 cebula dymka 4 łyżki posiekanych ziół: majeranek, kminek, czosnek, goździki Sos winegret z musztardą: 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Buraki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić na plasterki. Sardele i dymkę posiekać i dodać do buraków…