Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z sardeli i korniszonów

 

Składniki:

  • 100 g sardeli
  • 150 g masła
  • 3-4 korniszony
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka kaprów
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Do masła dodać sardele oraz musztardę.
    Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę.
    Następnie korniszony, kapary i ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do masy.
    Wymieszać i na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz pieprzem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *