Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortellini z sosem grzybowym

Składniki:

  • 500 g tortellini
  • sól
  • 180 g pieczarek
  • 1 cytryna
  • 60 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 320 ml śmietany
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • pieprz
  • 3 łyżki parmezanu

    Sposób wykonania:

    Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, które smażyć około2  minut na rozgrzanym maśle.
    Po tym czasie dodać śmietanę, startą skórkę z cytry oraz posiekany czosnek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz gałka muszkatołowa.
    Na koniec dodać jeszcze stary parmezan i trzymać na małym ogniu około 3 minut.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *