Składniki:
- 20 dag grzybów
- kostka rosołowa
- łyżka masła
- 1 szkl śmietany
- 2 łyżki czerwonego wina
- 2 łyżki musztardy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 kostka bulionu kilka grzybów suszonych 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki ½ szkl gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby namoczyć w wodzie po czym je odcedzić i pokroić w paseczki. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Wówczas dodać grzyby i całość podsmażyć. Oprószyć całość mąką i zalać wodą w…
Składniki: 350 g jagnięciny 2 łyżki oleju roślinnego 3 ząbki czosnku 1 por 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki chińskiego wina ryżowego 3 łyżki wody ½ łyżeczki sosu chili 175 g pieczarek ½ łyżeczki oleju sezamowego czerwone chilii Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić na paseczki, które wrzucić do woka z rozgrzanym…
Składniki: 300 g grzybów 60 g masła 20 g mąki 1,5 szkl bulionu pęczek natki pietruszki 3 żółtka ½ szkl śmietanki sok z cytryny kminek sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojone grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać mąkę i zdjąć z ognia. Rozprowadzić całość bulionem po czym ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do…